* WalrusIRC

You need to have 5 posts and not be part of restricted usergroups in order to use the WalrusIRC embedded shoutbox. However, you can also access our IRC channel called #CodeWalrus via EFnet.

Author Topic: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!  (Read 65015 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline alexgt

  • Just your friendly neighborhood Ninja Stach Fancy Iron Man
  • Featured Project Author
  • Super User
  • Join Date: Dec 2014
  • Location: Behind you
  • Posts: 2611
  • Post Rating Ratio: +6/-1
  • Something should go here...
    • /u/alexgt9123
    • View Profile
  • Gender: Male
MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« on: April 20, 2015, 12:22:42 am »
Hello this is a 2D Minecraft game for the HP Prime. It is now in version 4.0 and has moved on to Applications. version 1.0 was a program and was mostly me experimenting with HP-PPL, 2.0 included block breaking and placing but was scrapped after technical problems and replaced with 3.0, 3.0 was just a menu system I developed so I am not even sure it is worthy of a version in itself, 4.0 is just as far along a 3.0 except it is moving along much quicker.

So that is the history of MinePrime but practice makes perfect so May the Fourth be with you :P

More technical outline of how world data will be stored and loaded and also collision:
(click to show/hide)

Block list: OUTDATED!!!
(click to show/hide)


Current list of blocks (Will be updated upon additons) OUTDATED!!!
(click to show/hide)

Thanks for the support and helpful comments :)
« Last Edit: May 05, 2016, 01:28:23 am by alexgt »


  • Calculators owned: Ti-84+, Ti-Nspire, Hp Prime, Broken HP Prime, HP 48SX

Offline CKH4

  • Extravagant Sushi
  • Super User
  • Join Date: Jan 2015
  • Location:
  • Posts: 872
  • Post Rating Ratio: +3/-2
    • View Profile
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #1 on: April 20, 2015, 12:32:41 am »
Very cool, I'm looking forward to updates.
  • Calculators owned: TI-83+, TI-84+


Offline alexgt

  • Just your friendly neighborhood Ninja Stach Fancy Iron Man
  • Featured Project Author
  • Super User
  • Join Date: Dec 2014
  • Location: Behind you
  • Posts: 2611
  • Post Rating Ratio: +6/-1
  • Something should go here...
    • /u/alexgt9123
    • View Profile
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #2 on: April 20, 2015, 12:41:33 am »
Me too!
  • Calculators owned: Ti-84+, Ti-Nspire, Hp Prime, Broken HP Prime, HP 48SX

Online DJ Omnimaga

  • Omni founder & CW co-founder
  • CodeWalrus Staff
  • Super User
  • Forum Maintenance
  • Original 5
  • CodeWalrus Supporter
  • *
  • Topic Management
  • Join Date: Nov 2014
  • Location: Quebec, Canada
  • Posts: 18179
  • Post Rating Ratio: +91/-4
    • dj_omnimaga
    • DJOmnimaga.music
    • @DJOmnimaga
    • dj_omnimaga
    • @DJOmnimaga
    • /u/DJ_Omnimaga
    • DJOmnimaga
    • 112/11286
    • @djomnimaga
    • @DJOmnimaga
    • View Profile
    • DJ Omnimaga music store
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #3 on: April 20, 2015, 12:44:04 am »
Awesome to see this game on the Prime. The calc has a lot of power so hopefully it should help. :D

EDIT Bigger screenshot:



Do you plan to add textures, by the way?
« Last Edit: April 20, 2015, 03:42:13 pm by DJ Omnimaga »
  • Calculators owned: TI-73, TI-80 (broken), TI-81, TI-82, TI-83, TI-83+ (broken), TI-83+ (broken), TI-83+SE (broken), TI-84+, TI-84+CSE, TI-84+CE, TI-85, TI-86, TI-89T, TI-92, TI-Nspire, TI-Nspire CX (semi-broken), HP 39gII, HP Prime, Casio fx-7000G, fx-7400G+, fx-7700GE, fx-9750G+, fx-9750GII, fx-9860G, cfx-9850G, FX-1.0+, fx-CG10, fx-CP400
  • Consoles, mobile devices and vintage computers owned: Samsung i5510, Nexus 5, Atari 2600, Lynx, SMS, Game Gear, Genesis, Dreamcast, NES, SNES, N64, GCN, Wii, Wii U, GBA, DS, 3DS, PS2, PS3, PS4, PSP, PSVita, XBox 360, XBOne

Bandcamp|Reverbnation|Facebook|Youtube|Twitter
Retired Omnimaga admin (2001-11) and editor (2012-14)
??? ??? ??? ???

Offline Snektron

  • Lvl 69 Russian Snake
  • CodeWalrus Staff
  • Super User
  • Topic Management
  • Join Date: Dec 2014
  • Location: Netherlands
  • Posts: 3155
  • Post Rating Ratio: +31/-0
  • SSSssssss.....
    • RobinDeWalvis
    • Kzyrox
    • RobinDeWalvis
    • View Profile
    • quantuminfinity
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #4 on: April 20, 2015, 07:02:13 am »
Whoa that looks cool :D
  • Calculators owned: TI-84+
Legends say if you spam more than DJ Omnimaga, you will become a walrus...


Online DJ Omnimaga

  • Omni founder & CW co-founder
  • CodeWalrus Staff
  • Super User
  • Forum Maintenance
  • Original 5
  • CodeWalrus Supporter
  • *
  • Topic Management
  • Join Date: Nov 2014
  • Location: Quebec, Canada
  • Posts: 18179
  • Post Rating Ratio: +91/-4
    • dj_omnimaga
    • DJOmnimaga.music
    • @DJOmnimaga
    • dj_omnimaga
    • @DJOmnimaga
    • /u/DJ_Omnimaga
    • DJOmnimaga
    • 112/11286
    • @djomnimaga
    • @DJOmnimaga
    • View Profile
    • DJ Omnimaga music store
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #5 on: April 20, 2015, 03:42:38 pm »
I reuploaded the screenshot (see previous post). For some reasons it was playing 10 times slower >.<
  • Calculators owned: TI-73, TI-80 (broken), TI-81, TI-82, TI-83, TI-83+ (broken), TI-83+ (broken), TI-83+SE (broken), TI-84+, TI-84+CSE, TI-84+CE, TI-85, TI-86, TI-89T, TI-92, TI-Nspire, TI-Nspire CX (semi-broken), HP 39gII, HP Prime, Casio fx-7000G, fx-7400G+, fx-7700GE, fx-9750G+, fx-9750GII, fx-9860G, cfx-9850G, FX-1.0+, fx-CG10, fx-CP400
  • Consoles, mobile devices and vintage computers owned: Samsung i5510, Nexus 5, Atari 2600, Lynx, SMS, Game Gear, Genesis, Dreamcast, NES, SNES, N64, GCN, Wii, Wii U, GBA, DS, 3DS, PS2, PS3, PS4, PSP, PSVita, XBox 360, XBOne

Bandcamp|Reverbnation|Facebook|Youtube|Twitter
Retired Omnimaga admin (2001-11) and editor (2012-14)
??? ??? ??? ???

Offline Snektron

  • Lvl 69 Russian Snake
  • CodeWalrus Staff
  • Super User
  • Topic Management
  • Join Date: Dec 2014
  • Location: Netherlands
  • Posts: 3155
  • Post Rating Ratio: +31/-0
  • SSSssssss.....
    • RobinDeWalvis
    • Kzyrox
    • RobinDeWalvis
    • View Profile
    • quantuminfinity
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #6 on: April 20, 2015, 03:59:43 pm »
Yeah i noticed that, it looked a bit weird
  • Calculators owned: TI-84+
Legends say if you spam more than DJ Omnimaga, you will become a walrus...


Offline Duke "Tape" Eiyeron

  • Urist McEiyolobster
  • Super User
  • Join Date: Nov 2014
  • Location: (V)(-_(//));(V)
  • Posts: 1636
  • Post Rating Ratio: +11/-2
  • Fanciest Walrus of the oceans.
    • @@Eiyeron
    • Eiyeron
    • /u/Eiyeron
    • Eiyeron
    • View Profile
    • Rétro-Actif : Rétro/Prog/Blog
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #7 on: April 20, 2015, 04:36:36 pm »
It's a good start you have there. Will you do a smooth scrolling or will you keep the block/block scrolling?
  • Calculators owned: A lot.

Offline alexgt

  • Just your friendly neighborhood Ninja Stach Fancy Iron Man
  • Featured Project Author
  • Super User
  • Join Date: Dec 2014
  • Location: Behind you
  • Posts: 2611
  • Post Rating Ratio: +6/-1
  • Something should go here...
    • /u/alexgt9123
    • View Profile
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #8 on: April 20, 2015, 08:04:52 pm »
Do you plan to add textures, by the way?
Yes, I am starting to do that as we speak thanks for the help with the sprites :) (I will be using the actual textures from the Minecraft itself to be more like it!)

It's a good start you have there. Will you do a smooth scrolling or will you keep the block/block scrolling?
Thank you for the smooth scrolling suggestion I will implement that right away since it will be quite easy!

Thanks for the help :)
  • Calculators owned: Ti-84+, Ti-Nspire, Hp Prime, Broken HP Prime, HP 48SX

Online DJ Omnimaga

  • Omni founder & CW co-founder
  • CodeWalrus Staff
  • Super User
  • Forum Maintenance
  • Original 5
  • CodeWalrus Supporter
  • *
  • Topic Management
  • Join Date: Nov 2014
  • Location: Quebec, Canada
  • Posts: 18179
  • Post Rating Ratio: +91/-4
    • dj_omnimaga
    • DJOmnimaga.music
    • @DJOmnimaga
    • dj_omnimaga
    • @DJOmnimaga
    • /u/DJ_Omnimaga
    • DJOmnimaga
    • 112/11286
    • @djomnimaga
    • @DJOmnimaga
    • View Profile
    • DJ Omnimaga music store
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #9 on: April 20, 2015, 08:36:45 pm »
If I was you, I would try to avoid reusing copyrighted graphics in your game. Maybe use custom ones I posted before or tiles that looks a bit like Minecraft but are a bit different, like Crafti for the Nspire did. Although Minecraft isn't owned by Notch anymore (he was very copyright-not(C when it came to re-using his graphics, we don't know what is Microsoft's stance about it.
  • Calculators owned: TI-73, TI-80 (broken), TI-81, TI-82, TI-83, TI-83+ (broken), TI-83+ (broken), TI-83+SE (broken), TI-84+, TI-84+CSE, TI-84+CE, TI-85, TI-86, TI-89T, TI-92, TI-Nspire, TI-Nspire CX (semi-broken), HP 39gII, HP Prime, Casio fx-7000G, fx-7400G+, fx-7700GE, fx-9750G+, fx-9750GII, fx-9860G, cfx-9850G, FX-1.0+, fx-CG10, fx-CP400
  • Consoles, mobile devices and vintage computers owned: Samsung i5510, Nexus 5, Atari 2600, Lynx, SMS, Game Gear, Genesis, Dreamcast, NES, SNES, N64, GCN, Wii, Wii U, GBA, DS, 3DS, PS2, PS3, PS4, PSP, PSVita, XBox 360, XBOne

Bandcamp|Reverbnation|Facebook|Youtube|Twitter
Retired Omnimaga admin (2001-11) and editor (2012-14)
??? ??? ??? ???

Offline alexgt

  • Just your friendly neighborhood Ninja Stach Fancy Iron Man
  • Featured Project Author
  • Super User
  • Join Date: Dec 2014
  • Location: Behind you
  • Posts: 2611
  • Post Rating Ratio: +6/-1
  • Something should go here...
    • /u/alexgt9123
    • View Profile
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #10 on: April 20, 2015, 08:50:08 pm »
Yeah I am sad about Microsoft buying Minecraft and you are right but I want the looks to be the same :(.

If you convert this image into a ICON format:
(click to show/hide)
I an take the sprites from there so we could use any 1.7.2 texture pack and convert it to throw it in the ICON Hex I take my sprites from and do it that way.
I could have the default pack as a custom (un-copyrighted) one and you could change it if you wanted!

EDIT: For that gif did you use cam studio @DJ Omnimaga ?
« Last Edit: April 20, 2015, 08:52:30 pm by alexgt »
  • Calculators owned: Ti-84+, Ti-Nspire, Hp Prime, Broken HP Prime, HP 48SX

Offline CKH4

  • Extravagant Sushi
  • Super User
  • Join Date: Jan 2015
  • Location:
  • Posts: 872
  • Post Rating Ratio: +3/-2
    • View Profile
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #11 on: April 20, 2015, 09:09:36 pm »
Is there any chance of truly random generation? Like random for each layer rather than just the bottom layer.
  • Calculators owned: TI-83+, TI-84+


Offline Snektron

  • Lvl 69 Russian Snake
  • CodeWalrus Staff
  • Super User
  • Topic Management
  • Join Date: Dec 2014
  • Location: Netherlands
  • Posts: 3155
  • Post Rating Ratio: +31/-0
  • SSSssssss.....
    • RobinDeWalvis
    • Kzyrox
    • RobinDeWalvis
    • View Profile
    • quantuminfinity
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #12 on: April 20, 2015, 09:23:44 pm »
truly random doesn't exist (on computers (yet))
  • Calculators owned: TI-84+
Legends say if you spam more than DJ Omnimaga, you will become a walrus...


Offline CKH4

  • Extravagant Sushi
  • Super User
  • Join Date: Jan 2015
  • Location:
  • Posts: 872
  • Post Rating Ratio: +3/-2
    • View Profile
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #13 on: April 20, 2015, 09:26:25 pm »
Not what I meant but sort of. I meant for each layer to generate its own random height.
  • Calculators owned: TI-83+, TI-84+


Offline alexgt

  • Just your friendly neighborhood Ninja Stach Fancy Iron Man
  • Featured Project Author
  • Super User
  • Join Date: Dec 2014
  • Location: Behind you
  • Posts: 2611
  • Post Rating Ratio: +6/-1
  • Something should go here...
    • /u/alexgt9123
    • View Profile
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #14 on: April 20, 2015, 09:34:27 pm »
Yup I can do that by changing two values :) - I put on list...

Also what I said before about the texture pack might not work out because I made a program that had that image and displayed it and it was over 350 KB in size so unless that is OK it might get a little large.
  • Calculators owned: Ti-84+, Ti-Nspire, Hp Prime, Broken HP Prime, HP 48SX

 


You can also use the following HTML or bulletin board code to share it on your page or forum signature!


Also do not forget to check our affiliates below.
Planet Casio TI-Planet Calc.news BroniesQC BosaikNet Velocity Games