* WalrusIRC

You need to have 5 posts and not be part of restricted usergroups in order to use the WalrusIRC embedded shoutbox. However, you can also access our IRC channel called #CodeWalrus via EFnet.

Author Topic: How do I even synth  (Read 2019 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline unknownloner

  • Full User
  • CW 4x3 challenge winner!
  • *
  • Join Date: Dec 2014
  • Location: Yesterday
  • Posts: 221
  • Post Rating Ratio: +1/-0
  • WHY CAN'T I CLICK ALL THESE CIRCLES?!
    • Code Blog
  • Gender: Male
How do I even synth
« on: February 02, 2015, 02:25:44 am »
I've started to try and learn what FL Studio can do recently, and learn how to music too.

Here's my first shot at something more than 5 seconds
http://z80.ukl.me/idk.mp3

Oh also this too for lols
http://z80.ukl.me/axelf.mp3



  
/)

Offline xlibman

  • Omni founder & CW co-founder
  • Super User
  • Original 5
  • CodeWalrus Supporter
  • *
  • Join Date: Nov 2014
  • Location: Quebec, Canada
  • Posts: 18879
  • Post Rating Ratio: +99/-4
    • dj_omnimaga
    • DJOmnimaga.music
    • @DJOmnimaga
    • dj_omnimaga
    • @DJOmnimaga
    • /u/DJ_Omnimaga
    • DJOmnimaga
    • 112/11286
    • @djomnimaga
    • @DJOmnimaga
    • DJ Omnimaga music store
  • Gender: Male
Re: How do I even synth
« Reply #1 on: February 02, 2015, 03:43:03 am »
I am confused at the topic title. Are you asking how does one synth or do you mean you are showcasing how you actually do it?

Anyway nice sound. Does it use a VST plugin or presets?
  • Calculators owned: TI-57, 73, TI-80 (broken), TI-81, TI-82, TI-83, TI-83+ (broken), TI-83+ (broken), TI-83+SE (broken), TI-84+, TI-84+CSE, TI-84+CE, TI-85, TI-86, TI-89T, TI-92, TI-Nspire, TI-Nspire CX (semi-broken), HP 39gII, HP Prime, Casio fx-7000G, fx-7400G+, fx-7700GE, fx-9750G+, fx-9750GII, fx-9860G, cfx-9850G, FX-1.0+, fx-CG10, fx-CP400
  • Consoles, mobile devices and vintage computers owned: Samsung i5510, Nexus 5, Atari 2600, Lynx, SMS, Game Gear, Genesis, Dreamcast, NES, SNES, N64, GCN, Wii, Wii U, GBA, DS, 3DS, PS2, PS3, PS4, PSP, PSVita, XBox 360, XBOne

Bandcamp|Reverbnation|Facebook|Youtube|Twitter
Retired Omnimaga admin (2001-11) and editor (2012-14)

Offline unknownloner

  • Full User
  • CW 4x3 challenge winner!
  • *
  • Join Date: Dec 2014
  • Location: Yesterday
  • Posts: 221
  • Post Rating Ratio: +1/-0
  • WHY CAN'T I CLICK ALL THESE CIRCLES?!
    • Code Blog
  • Gender: Male
Re: How do I even synth
« Reply #2 on: February 02, 2015, 03:55:55 am »
To answer your first question: yes
To answer your second, combination of presets and combining filters and whatnot.

  
/)

Offline xlibman

  • Omni founder & CW co-founder
  • Super User
  • Original 5
  • CodeWalrus Supporter
  • *
  • Join Date: Nov 2014
  • Location: Quebec, Canada
  • Posts: 18879
  • Post Rating Ratio: +99/-4
    • dj_omnimaga
    • DJOmnimaga.music
    • @DJOmnimaga
    • dj_omnimaga
    • @DJOmnimaga
    • /u/DJ_Omnimaga
    • DJOmnimaga
    • 112/11286
    • @djomnimaga
    • @DJOmnimaga
    • DJ Omnimaga music store
  • Gender: Male
Re: How do I even synth
« Reply #3 on: February 02, 2015, 04:42:02 am »
Aah ok. I myself use VST plugins for more freedom, although when I do it's not in FL Studios and I usually only use free ones (most are expensive). One I liked a lot was the one that came with Magix Music Maker 2008 and was called Revolta 2 or something. I used it to do my song Everest.

There was a thread somewhere on Omni with full of free VST plugins, but they were much more limited and I don't know if the links still work.

EDIT: https://www.omnimaga.org/general-music-discussion/some-good-free-vsts/msg56919/#msg56919 They don't, but they're still available elsewhere on the site: http://www.dskmusic.com/category/vsti-all . If I recall correctly, Euro Blast from the Past used some of those, while both Everest and STHUMFSOB used Revolta 2+some crappy drum VST. The rest of my discography used softwares from Jester Interactive and CodeMasters.
« Last Edit: February 02, 2015, 04:49:23 am by DJ Omnimaga »
  • Calculators owned: TI-57, 73, TI-80 (broken), TI-81, TI-82, TI-83, TI-83+ (broken), TI-83+ (broken), TI-83+SE (broken), TI-84+, TI-84+CSE, TI-84+CE, TI-85, TI-86, TI-89T, TI-92, TI-Nspire, TI-Nspire CX (semi-broken), HP 39gII, HP Prime, Casio fx-7000G, fx-7400G+, fx-7700GE, fx-9750G+, fx-9750GII, fx-9860G, cfx-9850G, FX-1.0+, fx-CG10, fx-CP400
  • Consoles, mobile devices and vintage computers owned: Samsung i5510, Nexus 5, Atari 2600, Lynx, SMS, Game Gear, Genesis, Dreamcast, NES, SNES, N64, GCN, Wii, Wii U, GBA, DS, 3DS, PS2, PS3, PS4, PSP, PSVita, XBox 360, XBOne

Bandcamp|Reverbnation|Facebook|Youtube|Twitter
Retired Omnimaga admin (2001-11) and editor (2012-14)

Offline unknownloner

  • Full User
  • CW 4x3 challenge winner!
  • *
  • Join Date: Dec 2014
  • Location: Yesterday
  • Posts: 221
  • Post Rating Ratio: +1/-0
  • WHY CAN'T I CLICK ALL THESE CIRCLES?!
    • Code Blog
  • Gender: Male
Re: How do I even synth
« Reply #4 on: February 02, 2015, 06:34:06 am »
Well tonight was a fun night!
http://z80.ukl.me/idk2.mp3

Still have no idea what I'm doing but I think I like it :D

  
/)

Offline Keoni29

  • Full User
  • Join Date: Nov 2014
  • Location:
  • Posts: 284
  • Post Rating Ratio: +8/-0
    • 8times8
  • Gender: Male
Re: How do I even synth
« Reply #5 on: February 02, 2015, 10:20:58 am »
I didnt even realize that those vsti's from music maker are compatible with other software. I should try using them with fl-studio.
If you like my work, why not give me an internet?

Offline xlibman

  • Omni founder & CW co-founder
  • Super User
  • Original 5
  • CodeWalrus Supporter
  • *
  • Join Date: Nov 2014
  • Location: Quebec, Canada
  • Posts: 18879
  • Post Rating Ratio: +99/-4
    • dj_omnimaga
    • DJOmnimaga.music
    • @DJOmnimaga
    • dj_omnimaga
    • @DJOmnimaga
    • /u/DJ_Omnimaga
    • DJOmnimaga
    • 112/11286
    • @djomnimaga
    • @DJOmnimaga
    • DJ Omnimaga music store
  • Gender: Male
Re: How do I even synth
« Reply #6 on: February 02, 2015, 12:12:13 pm »
Keoni29 it depends. If you meant Revolta 2, it's possible that it isn't and I'm unsure if it even works in any version besides MM14/2008, since it was not included in any other. It won't hurt to try, though, but good luck finding the VST online >.<

The stuff I linked above is not necessarily for MM, because Necro was using FL Studios IIRC and I used Sony ACID Music Studios by then.
  • Calculators owned: TI-57, 73, TI-80 (broken), TI-81, TI-82, TI-83, TI-83+ (broken), TI-83+ (broken), TI-83+SE (broken), TI-84+, TI-84+CSE, TI-84+CE, TI-85, TI-86, TI-89T, TI-92, TI-Nspire, TI-Nspire CX (semi-broken), HP 39gII, HP Prime, Casio fx-7000G, fx-7400G+, fx-7700GE, fx-9750G+, fx-9750GII, fx-9860G, cfx-9850G, FX-1.0+, fx-CG10, fx-CP400
  • Consoles, mobile devices and vintage computers owned: Samsung i5510, Nexus 5, Atari 2600, Lynx, SMS, Game Gear, Genesis, Dreamcast, NES, SNES, N64, GCN, Wii, Wii U, GBA, DS, 3DS, PS2, PS3, PS4, PSP, PSVita, XBox 360, XBOne

Bandcamp|Reverbnation|Facebook|Youtube|Twitter
Retired Omnimaga admin (2001-11) and editor (2012-14)

Offline Juju

  • aka Yuki Kagayaki aka J̵̭͕͇ù̞̭̝̯̦j̴̭̙̗͖͡ù͏͓̲̕
  • CodeWalrus Staff
  • Super User
  • Server Maintenance
  • Moderator
  • Forum Maintenance
  • Original 5
  • CodeWalrus Supporter
  • *
  • Join Date: Nov 2014
  • Location: Inside a walrus
  • Posts: 3133
  • Post Rating Ratio: +32/-2
  • Couch potato
    • jul.savard
    • juju2143
    • @juju2143
    • juju2143
    • @julosoft
    • juju-kun
    • /u/juju2143
    • juju2143
    • @juju2143
    • Juju's shed
  • Gender: Female
  • WalriiPoints: 99999
Re: How do I even synth
« Reply #7 on: February 03, 2015, 05:22:32 am »
VSTs by design should be compatible with everything that support VSTs.
  • Calculators owned: TI-83+ (dead?), Casio Prizm (also dead???)
  • Consoles, mobile devices and vintage computers owned: A lot
On semi-hiatus until who knows when. CODEWALRUS 2.0 COMING SOON
YUKI-CHAAAANNNN
In the beginning there was walrii. In the end there will be walrii. All hail our supreme leader :walrii: --Snektron

if you wanna throw money at me and/or CodeWalrus monthly it's here

Offline xlibman

  • Omni founder & CW co-founder
  • Super User
  • Original 5
  • CodeWalrus Supporter
  • *
  • Join Date: Nov 2014
  • Location: Quebec, Canada
  • Posts: 18879
  • Post Rating Ratio: +99/-4
    • dj_omnimaga
    • DJOmnimaga.music
    • @DJOmnimaga
    • dj_omnimaga
    • @DJOmnimaga
    • /u/DJ_Omnimaga
    • DJOmnimaga
    • 112/11286
    • @djomnimaga
    • @DJOmnimaga
    • DJ Omnimaga music store
  • Gender: Male
Re: How do I even synth
« Reply #8 on: February 03, 2015, 04:12:17 pm »
There can sometimes be some issues, though. For example, if your music development environment lacks some features required by the VST plugin, then it probably won't even play a sound. Same if that music software doesn't run properly on your system (for example, Reaper had no sound at all on my XP machine)
  • Calculators owned: TI-57, 73, TI-80 (broken), TI-81, TI-82, TI-83, TI-83+ (broken), TI-83+ (broken), TI-83+SE (broken), TI-84+, TI-84+CSE, TI-84+CE, TI-85, TI-86, TI-89T, TI-92, TI-Nspire, TI-Nspire CX (semi-broken), HP 39gII, HP Prime, Casio fx-7000G, fx-7400G+, fx-7700GE, fx-9750G+, fx-9750GII, fx-9860G, cfx-9850G, FX-1.0+, fx-CG10, fx-CP400
  • Consoles, mobile devices and vintage computers owned: Samsung i5510, Nexus 5, Atari 2600, Lynx, SMS, Game Gear, Genesis, Dreamcast, NES, SNES, N64, GCN, Wii, Wii U, GBA, DS, 3DS, PS2, PS3, PS4, PSP, PSVita, XBox 360, XBOne

Bandcamp|Reverbnation|Facebook|Youtube|Twitter
Retired Omnimaga admin (2001-11) and editor (2012-14)

 


You can also use the following HTML or bulletin board code to share it on your page or forum signature!


Also do not forget to check our affiliates below.
Planet Casio TI-Planet Calc.news BroniesQC BosaikNet Velocity Games