We're on Discord! Please join our server now if you don't want to miss anything! (More info) | Join the UCC4 contest! (More info)

* WalrusIRC

You need to have 5 posts and not be part of restricted usergroups in order to use the WalrusIRC embedded shoutbox. However, you can also access our IRC channel called #CodeWalrus via EFnet.

Author Topic: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!  (Read 146368 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Unicorn

  • ??? ??? ??? ??? ???
  • Super User
  • CW Contest II - 2nd place
  • *
  • Join Date: Jan 2015
  • Location: ??? ??? ??? ??? ???
  • Posts: 2830
  • Post Rating Ratio: +5/-2
  • make :PICKACHUP: a thing!
    • Unicorn808
    • 114/11432
    • ??? ??? ??? ??? ???
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #30 on: April 22, 2015, 02:31:34 am »
This is looking amazing. Another reason to get a Prime...
  • Calculators owned: I own all of them: PICKACHUP TI 84+ CSE TI 83+ SE TI something something ??? ??? ??? ??? ???
  • Consoles, mobile devices and vintage computers owned: PICKACHUP ??? ??? ??? ??? ???



??? ??? ??? ??? ???

Offline alexgt

  • Just your friendly neighborhood Ninja Stach Fancy Iron Man
  • Featured Project Author
  • Super User
  • Join Date: Dec 2014
  • Location: Behind you
  • Posts: 2615
  • Post Rating Ratio: +6/-1
  • Something should go here...
    • /u/alexgt9123
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #31 on: April 22, 2015, 08:07:11 pm »
This is looking amazing. Another reason to get a Prime...
Thanks , and you should :)

To record the Prime I actually use Camstudio + VirtualDub. VirtualDub is used to ensure the frame rate isn't too high, so that file size remains small, and then I export to GIF using it.

Also nice. :D I wonder if water and lava would be possible?
Ahh I use OBS but I still need to figure out my bit rate to make it look better :)

The water and lava will be possible right now I am keeping it in the back or my mind of how I will do it but a solution will hopefully happen soon :)

Thanks for the help and support as always :)

  • Calculators owned: Ti-84+, Ti-Nspire, Hp Prime, Broken HP Prime, HP 48SX

Offline Duke "Tape" Eiyeron

  • Urist McEiyolobster
  • Super User
  • Join Date: Nov 2014
  • Location: (V)(-_(//));(V)
  • Posts: 1636
  • Post Rating Ratio: +11/-2
  • Fanciest Walrus of the oceans.
    • @@Eiyeron
    • Eiyeron
    • /u/Eiyeron
    • Eiyeron
    • Rétro-Actif : Rétro/Prog/Blog
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #32 on: April 22, 2015, 08:09:10 pm »
YOu could also use ffmpeg to convert your video into a plentiful choice of formats (and even gif), yet I have to dig into its options for doing the same things I do on VirtualDub. I usually convert first the video to a rawvideo format to avoid VirtualDUb not recognizing the codec and then do all the things I need to make a good GIF. It's a bit painful of a workflow but it works. :/
  • Calculators owned: A lot.

Offline alexgt

  • Just your friendly neighborhood Ninja Stach Fancy Iron Man
  • Featured Project Author
  • Super User
  • Join Date: Dec 2014
  • Location: Behind you
  • Posts: 2615
  • Post Rating Ratio: +6/-1
  • Something should go here...
    • /u/alexgt9123
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #33 on: April 22, 2015, 08:14:25 pm »
once I get to my good computer I will try it out :) Thanks

EDIT: Next UPDATE will feature
 - A moveable player that can be seen!
 - Block collision!
 - Maybe mining depends on how large bugs get xD
  • Calculators owned: Ti-84+, Ti-Nspire, Hp Prime, Broken HP Prime, HP 48SX

Offline Snektron

  • Lvl 69 Russian Snake
  • Super User
  • Join Date: Dec 2014
  • Location: Netherlands
  • Posts: 3165
  • Post Rating Ratio: +32/-0
  • SSSssssss.....
    • RobinDeWalvis
    • Kzyrox
    • RobinDeWalvis
    • quantuminfinity
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #34 on: April 22, 2015, 08:18:37 pm »
ooh, can't wait for the gifs :D
  • Calculators owned: TI-84+
Legends say if you spam more than DJ Omnimaga, you will become a walrus...


Offline Duke "Tape" Eiyeron

  • Urist McEiyolobster
  • Super User
  • Join Date: Nov 2014
  • Location: (V)(-_(//));(V)
  • Posts: 1636
  • Post Rating Ratio: +11/-2
  • Fanciest Walrus of the oceans.
    • @@Eiyeron
    • Eiyeron
    • /u/Eiyeron
    • Eiyeron
    • Rétro-Actif : Rétro/Prog/Blog
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #35 on: April 22, 2015, 08:21:31 pm »
How do you manage collision? Do you take account of a movable object could phase out through thin walls if it goes too fast? Are you dividing the speed vector to match the grid cell dimension?
  • Calculators owned: A lot.

Offline alexgt

  • Just your friendly neighborhood Ninja Stach Fancy Iron Man
  • Featured Project Author
  • Super User
  • Join Date: Dec 2014
  • Location: Behind you
  • Posts: 2615
  • Post Rating Ratio: +6/-1
  • Something should go here...
    • /u/alexgt9123
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #36 on: April 22, 2015, 08:45:43 pm »
I have a X and Y variable in a matrix that has the block data and I just check whether it is a block you can walk through or not when you move so its not that bad :P

ooh, can't wait for the gifs :D
The Update is not out  yet those are just the planned things but in the next update there will be gifs in the actual post and not scattered all around :)
  • Calculators owned: Ti-84+, Ti-Nspire, Hp Prime, Broken HP Prime, HP 48SX

Offline Snektron

  • Lvl 69 Russian Snake
  • Super User
  • Join Date: Dec 2014
  • Location: Netherlands
  • Posts: 3165
  • Post Rating Ratio: +32/-0
  • SSSssssss.....
    • RobinDeWalvis
    • Kzyrox
    • RobinDeWalvis
    • quantuminfinity
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #37 on: April 22, 2015, 08:52:36 pm »
Awesome! Can't wait :P
  • Calculators owned: TI-84+
Legends say if you spam more than DJ Omnimaga, you will become a walrus...


Offline alexgt

  • Just your friendly neighborhood Ninja Stach Fancy Iron Man
  • Featured Project Author
  • Super User
  • Join Date: Dec 2014
  • Location: Behind you
  • Posts: 2615
  • Post Rating Ratio: +6/-1
  • Something should go here...
    • /u/alexgt9123
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #38 on: April 22, 2015, 08:53:31 pm »
Yeah I have home work then I might get it out today even :)
  • Calculators owned: Ti-84+, Ti-Nspire, Hp Prime, Broken HP Prime, HP 48SX

Offline Duke "Tape" Eiyeron

  • Urist McEiyolobster
  • Super User
  • Join Date: Nov 2014
  • Location: (V)(-_(//));(V)
  • Posts: 1636
  • Post Rating Ratio: +11/-2
  • Fanciest Walrus of the oceans.
    • @@Eiyeron
    • Eiyeron
    • /u/Eiyeron
    • Eiyeron
    • Rétro-Actif : Rétro/Prog/Blog
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #39 on: April 22, 2015, 08:54:15 pm »
Let me rephrase my question : let's say a block is 16x16 pixels and an object will move to the left of 76 pixels, will you check each tile during the displacment it'll cross or only the tiles it'll overlap at the destination?
  • Calculators owned: A lot.

Offline alexgt

  • Just your friendly neighborhood Ninja Stach Fancy Iron Man
  • Featured Project Author
  • Super User
  • Join Date: Dec 2014
  • Location: Behind you
  • Posts: 2615
  • Post Rating Ratio: +6/-1
  • Something should go here...
    • /u/alexgt9123
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #40 on: April 22, 2015, 09:34:23 pm »
Oh, well the only objects in the game will be mobs and  the player,they only move one block at a time so yeah they will check the next spot over and if they can't walk they will junp and if the can't jump the will just stand there. teleporting the player would just check in that exact spot.
  • Calculators owned: Ti-84+, Ti-Nspire, Hp Prime, Broken HP Prime, HP 48SX

Offline Snektron

  • Lvl 69 Russian Snake
  • Super User
  • Join Date: Dec 2014
  • Location: Netherlands
  • Posts: 3165
  • Post Rating Ratio: +32/-0
  • SSSssssss.....
    • RobinDeWalvis
    • Kzyrox
    • RobinDeWalvis
    • quantuminfinity
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #41 on: April 22, 2015, 09:36:08 pm »
Checking all blocks would be quite unefficient, though its what i did with my first platformer
  • Calculators owned: TI-84+
Legends say if you spam more than DJ Omnimaga, you will become a walrus...


Offline CKH4

  • Extravagant Sushi
  • Super User
  • Join Date: Jan 2015
  • Location:
  • Posts: 872
  • Post Rating Ratio: +3/-2
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #42 on: April 22, 2015, 09:42:21 pm »
For my first attempt at a platformer I did pixel testing. You could drop through platforms that were 1 pixel thick but if it were thicker than that it wouldn't let you.
  • Calculators owned: TI-83+, TI-84+


Offline Snektron

  • Lvl 69 Russian Snake
  • Super User
  • Join Date: Dec 2014
  • Location: Netherlands
  • Posts: 3165
  • Post Rating Ratio: +32/-0
  • SSSssssss.....
    • RobinDeWalvis
    • Kzyrox
    • RobinDeWalvis
    • quantuminfinity
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #43 on: April 22, 2015, 09:52:18 pm »
Oh thats quite cool. Actually i don't remember how i did it in my maze game, but i think i looped through all meshes and checked collision. Yeah that could have been done better :3
  • Calculators owned: TI-84+
Legends say if you spam more than DJ Omnimaga, you will become a walrus...


Offline alexgt

  • Just your friendly neighborhood Ninja Stach Fancy Iron Man
  • Featured Project Author
  • Super User
  • Join Date: Dec 2014
  • Location: Behind you
  • Posts: 2615
  • Post Rating Ratio: +6/-1
  • Something should go here...
    • /u/alexgt9123
  • Gender: Male
Re: MinePrime - Minecraft on a Hp Prime!
« Reply #44 on: April 22, 2015, 10:44:53 pm »
Ohh I meant it it would check the block right next to it to see if it could walk there I don't check the  entire matrix that would be horribly inefficient as you said and yes when I started with Ti-Basic I did the same thing as @Cumred_Snektron then did what you did @CKH4 :)
  • Calculators owned: Ti-84+, Ti-Nspire, Hp Prime, Broken HP Prime, HP 48SX

 


You can also use the following HTML or bulletin board code to share it on your page or forum signature!


Also do not forget to check our affiliates below.
Planet Casio TI-Planet Calc.news BroniesQC BosaikNet Velocity Games